Ewent Oy

En eventbyrå med full service

Ewent

Vi styr vår egen tid till våra kunder – och erbjuder dem bara det bästa.

Expertis

EWENT är en ny eventbyrå grundad av erfarna aktörer, där gedigen expertis, tanke på kvalitet och önskan att erbjuda endast det bästa för kunderna möts.

Effektivitet

Det mest digitaliserade arbetsflödet i branschen möjliggör ett effektivt och bekymmerslöst projekt från början till slut. Våra informationssystem producerar mer värdefull data för våra kunder än förut.

Vårt miljöansvar

Effektivitet är en del av vårt miljöprogram, som gör det möjligt för oss att lämna så lite spår som möjligt efter våra evenemang. Vi kompenserar vår del konkret och lokalt i den finska naturen.

Historia & nyckelpersoner

Markku Lavonius

Markku är vår VD, som har grundat, ledat och utvecklat flera framgångsrika företag i årens lopp.

Under årens lopp har Markku samlat omfattande erfarenhet som entreprenör, partner och direktör inom evenemangs-, restaurang- och livsmedelsindustrin.

Hungern för återkomsten till eventbranschen går tillbaka till dagarna av Kohu-Live, där Markku var delägare och VD.

Dessa år lämnade en känsla i det omedvetna, av att resan liksom avbröts, när Kohu-Live framgångsrikt såldes till en ny ägare. Tanken på att grunda Ewent och fortsätta med ett gemensamt projekt kändes omedelbart som ett utmärkt nästa steg, som jag inte tvivlade på ett enda ögonblick. Historien får sin uppföljare och resan fortsätter!

Jonina Korander

Jonina har jobbat i olika positioner inom eventbranschen sedan 1997, då hennes karriär som entreprenör började. Jonina var också en grundande delägare i före detta Kohu-Live.

Mycket har hänt och många saker har förändrats i branschen under 20 år. En sak kvarstår dock – Joninas passion för kundservice, fältarbete och försäljning.

När denna möjlighet föreslogs till mig, tändes jag omedelbart. Ewent gav mig genast en varm och hemtrevlig känsla. Även Ewents värden matchade mina, så det slutgiltiga beslutet att gå med var snabbt och enkelt. Som en supersocial person brinner jag av iver av att få skapa en ny kollektiv där fokuset är på människorna och där miljöfrågor tas bättre i beaktande än förut. Det är fantastiskt att få arbeta i denna redan bekanta familj med professionella typer.

Ville Huovila

Ville är ett proffs inom eventbranschen med 12 års erfarenhet och ett exceptionellt brett spektrum av expertis i att arbeta med olika projekt.

Ville har varit entreprenör sedan 2008 och var också delägare i Kohu-Live.

Före sin karriär i eventbranschen arbetade Ville som AD med olika designuppgifter i reklambyråvärlden i 10 år.

Grundandet av Ewent var inte ett ögonblicks påfund. Även om tanken på det och lanseringen av det med detta team kändes omedelbart rätt och enkelt, tog det tid att överföra erfarenheterna från tiotals år av evenemang till grunderna, processerna och systemet i vårt företag. Det var värt att vänta på – vi är nu redo att betjäna våra kunder med hög kvalitet, digitalt, effektivt och naturligtvis hållbart.

Tjänster

Ewent mässor
Ewent mässor

Mässor &

Utställningar

Utställningsenheter i alla storlekar från planering till verkställning.

Utgångspunkten för planerandet av varje enhet är en mässkoncept, antingen given av kunden eller skapat genom vår designprocess. Konceptet implementeras i inbjudningsprocessen, på personalens beklädnad, på tryckt material för utdelning och så vidare.

Produktivitet och mätning av KPI för deltagandet i mässor och utställningar är välbekanta för oss – vi mäter och rapporterar kundflödet, ledningar, leenden, blickar, ålder eller kön enligt dina önskemål.

Vi har gedigen erfarenhet av både stora designenheter på hundratals kvadratmeter inomhus eller utomhus, samt med små stånd, som vi sätter upp varje vecka runt om i Finland. Vi tar hand om logistiken och vid behov också av lagringen av enheterna.

Festivaler &

Urbana evenemang

Ett lyckat evenemang i festivalmiljö kräver noggrann planering och övervägande av många synpunkter.

Festivaler med deras specialegenskaper är ett välbekant omvärld för oss. Vi vet möjligheterna som festivaler kan erbjuda, men också de utmaningar och krav som ställs av festivalmiljön när det gäller både säkerhet och resultat.

Vi har verkat framgångsrikt på alla viktiga festivaler i Finland under de senaste 15 åren. Vid behov gör vi allt från planering till verkställning och förser din festivalenhet med professionell personal enligt dina önskemål.

Ruisrock
Ewent festivaler
Ewent events
Ewent events
Ewent events

Planering &

Verkställning av evenemang

Affärs- och konsumentevenemang från planering till verkställning.

I början av planeringsprocessen vill vi vara så nyfikna som möjligt för att få all möjlig (och även omöjlig) information upp på bordet.

Våra planer styrs alltid av målsättningen för evenemanget och den budget som kunden ger, vilket fungerar som ram för framskridandet av planeringen. När planerna är klara, gör vi en tydlig och väl upplyst budget för kunden.

I implementeringsfasen använder vi all vår erfarenhet och expertis för att uppnå projektets mål. Efter evenemanget rapporterar vi om framstegen och resultaten och går igenom projektet tillsammans med kunden.

Vill du ordna ditt evenemang utan stress?

Våra flexibla och effektiva digitala metoder möjliggör ett smidigare förlopp för projektet och ger dig tid att koncentrera på det väsentliga – ditt eget verksamhet.

Eventarbetare
Promotorer
Promotorer
Eventarbetare

Eventarbetare &

Promotorer

Exakt data från fältet och yrkeskunnig personal, just för ditt evenemang.

Vi intervjuar och utbildar alla våra evenemangsarbetare och promotorer enligt våra strikta kvalitetskrav och processer.

Vi har branschens bästa digitala system i användning, med vilka vi vill garantera våra anställda det bästa möjliga gränssnitt för jobben och ett flexibelt verktyg för rapportering av jobben.

För våra kunder möjliggör dessa verktyg exakt insamling av data från fältet och riktar de bästa experterna till rätt jobb, precis enligt kundens behov.

Kampanjer &

Turnéer

Vi planerar och verkställer kampanjer och turnéer med gedigen erfarenhet, från val av personal till logistik och materialproduktion.

Vi genomför alla slags konsumentkampanjer och produktdemonstrationer, såsom produktlansering och provsmakningar över hela landet.

Våra avancerade datasystem möjliggör användning av lägesinformation både vid planering av turnéer och kampanjer samt i hanteringen och övervakningen av verkställningsfasen.

Kampanjer & turnéer
Kampanjer & turnéer
Kampanjer & turnéer
Kampanjer & turnéer

Ska vi boka tid för ett möte?

Vi tycker att ditt event förtjänar bara det bästa, oavsett om det är stort eller litet. Våra arbetssätt är skalbara till evenemang av alla storlekar och vi tar hand om allt från planering till verkställning och aftersales marketing.

Butiks- &

Evenemangsstrukturer

Tillfälliga strukturer för evenemang, bestående lösningar för butiker och utställning av varor och varumärken inomhus.

Förutom tillfälliga strukturer för evenemang, planerar och verkställer vi också permanenta utställningsstrukturer för butiker, köpcentrum och andra offentliga utrymmen.

Vår starka sida med butiksstrukturer är vår kunskap om konsumentgränssnittet, vilket stöder vår roll, särskilt i designfasen.

Vi designar och producerar allt som behövs i butiksmiljön, från möbler och material till varumärke.

Försäljnings- &

Evenemangsskolning

Försäljnings- & evenemangsskolning

Behöver du produktträning eller försäljningsskolning för din personal eller dina representanter?

Förutom våra egna arbetare utbildar vi också våra kunders personal, försäljare och representanter.

Vi genomför skolningen i våra kunders lokaler eller försäljningsställen med gedigen erfarenhet.

Ewent skolning
Ewent digitalt innehåll
Ewent digitalt innehåll
Ewent tryckt material
Ewent tryckt material

Digitalt innehåll &

Tryckt material

Vi producerar allt digitalt och tryckt material för våra kunders projekt klart för användning.

Vi producerar allt digitalt innehåll för ditt evenemang med omfattande erfarenhet, från aktiveringsspel till visuellt imponerande innehåll och ljudlandskap av virtuella världar.

Vi är välbekanta med trycks- och reklammaterial i alla storlekar, från inbjudningar till webbsidor och utomhusreklam. Vi producerar också högklassiga videoklipp och fotosamlingar av evenemangerna för kunderna.

Digital workflow &

Rapportering

Smidig projektledning, mindre belastning på miljön och värdefull information om ditt event för att förenkla dina beslut om ditt affärsverksamhet.

Vårt mål är att vara det mest avancerade företaget i eventbranschen när det gäller IT-system. Vårt moderna system minskar överlappande arbetssteg och erbjuder ett smidigare och mer humant sätt att arbeta även för vår personal. Våra metoder minskar också vår miljöbelastning genom att rationalisera materialflöde och produktion och genom att minska förlust.

Med hjälp av våra system samlar vi in och rapporterar data om alla våra evenemang till våra kunder och använder platsinformation på ett nytt sätt i branschen.